Knie

De knie verbindt het boven- met het onderbeen. Ze bevat een knieschijf, een binnenste en een buitenste meniscus en meerdere gewrichtsbanden waaronder de voorste en de achterste kruisband.

Algemeen

In de knie-unit komt zowel de jonge sporter (recreatief of professioneel) als “de minder jonge actieveling met slijtageletsels” aan bod.

Meniscusletsels, kruisbandscheuren en kraakbeenletsels alsook complexe knieletsels (knieluxaties, periarticulaire fracturen) komen frequent voor bij de jongere actieve populatie.

Gewrichtssparende procedures vinden meer en meer hun ingang, doch wanneer er eindstandige slijtage (artrose) is opgetreden, is een robot-geassisteerde knieprothese vaak onvermijdelijk. De knie-unit wil op een wetenschappelijk onderbouwde manier garant staan voor een kwaliteitsvolle zorg binnen het Kempense landschap. 

Chirurgie

Er bestaat een grote variatie van chirurgische behandeling binnen de kniechirurgie:  meniscus-, kruisband- en kraakbeenletsels kunnen behandeld worden met een kijkoperatie (artroscopie). Gewrichtssparende procedures (kraakbeenprocedures, kanteloperaties, enz) vinden meer en meer hun ingang, doch wanneer er eindstandige artrose is opgetreden, is een robot-geassisteerde knieprothese (unicondylaire, patello-femorale of totale knieprothese) vaak onvermijdelijk.

De knie-unit wil op een wetenschappelijkonderbouwde manier garant staan voor een kwaliteitsvolle zorg binnen het Kempenselandschap. 

Behandeling

Bekijk hieronder de meest voorkomende behandelingen die aan bod komen in de knie-unit.

De behandelende arts

De toegenomen complexiteit van de ingrepen vraagt om hyperspecialisatie. Twee kniespecialisten laat veelvuldig overleg en onderling verdelen van bepaalde ingrepen toe wat de expertise voor zeldzame aandoeningen verder doet toenemen.

Dr. Erik Vanlommel

Dr. William Colyn

Aandoeningen

Bekijk hier de aandoeningen waarin onze artsen gespecialiseerd zijn. Voor de behandeling van deze aandoeningen kunt u bij hen terecht. Maak een afspraak voor een consultatie of ingreep.

Aandoeningen & behandelingen elleboog

Aandoeningen & behandelingen schouder

AANDOENINGEN
No items found.
BEHANDELINGEN
Zie relevante behandelingen per aandoening.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren