Voet & enkel

De enkel vormt het gewricht tussen bovenbeen en de hiel. De voet bestaat uit de achter- en de voorvoet. Verschillende botjes en ligamenten zorgen voor een stabiele pijnloze wandelgang.

Algemeen

Onze artsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen en letsels die verband houden met de voet en enkel. Het voet- en enkelgewricht is een complexe structuur die essentieel is voor onze mobiliteit en stabiliteit. Ons ervaren team van orthopedisch specialisten en medisch personeel staat klaar om je de beste zorg en behandeling te bieden.

Chirurgie

In sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om voet- en enkelproblemen te behandelen. Onze deskundige chirurgen hebben ruime ervaring in het uitvoeren van diverse orthopedische ingrepen aan de voet en enkel. Of het nu gaat om het herstellen van een enkelbreuk, het corrigeren van een misvorming of het vervangen van een beschadigd gewricht, wij streven naar een effectieve en veilige chirurgische behandeling. Ons team werkt nauw met je samen om de best mogelijke chirurgische aanpak te bepalen, rekening houdend met je specifieke situatie en behoeften. Je kan vertrouwen op onze expertise en toewijding om je te helpen herstellen en je mobiliteit te herwinnen.

Behandeling

Bij Orthopedie Turnhout bieden we een breed scala aan behandelingen voor voet- en enkelaandoeningen. Onze gespecialiseerde zorg omvat zowel niet-chirurgische als chirurgische benaderingen, afhankelijk van de aard en ernst van je aandoening. Onze niet-chirurgische behandelingen omvatten onder andere fysiotherapie, orthopedische schoenen, braces, en het voorschrijven van medicatie. Daarnaast kunnen we ook injecties met ontstekingsremmende medicijnen toepassen om pijn en ontsteking te verminderen. Indien chirurgie noodzakelijk is, bieden we geavanceerde ingrepen zoals enkelartroscopie, enkel- en voetoperaties, en het plaatsen van implantaten. Ons doel is altijd om de beste behandelopties te bieden die passen bij je individuele situatie, met als doel je pijn te verminderen en je mobiliteit te verbeteren.

De behandelende arts

Onze artsen zijn uitgerust met geavanceerde diagnostische technieken en innovatieve behandelmethoden om een breed scala aan voet- en enkelgerelateerde problemen aan te pakken.

Dr. Joris Robberecht

  • Gesuperspecialiseerd in de diagnose en behandeling van aandoeningen aan de voet- en enkel.
  • Specifieke interesse in de diabetische voet problematiek

Dr. Jeroen De Wachter

  • Gesuperspecialiseerd in de diagnose en behandeling van aandoeningen aan de voet- en enkel.

Behandelingen

Bekijk hier de aandoeningen waarin onze artsen gespecialiseerd zijn. Voor de behandeling van deze aandoeningen kunt u bij hen terecht. Maak een afspraak voor een consultatie of ingreep.

Aandoeningen & behandelingen elleboog

Aandoeningen & behandelingen schouder

AANDOENINGEN
No items found.
BEHANDELINGEN
Zie relevante behandelingen per aandoening.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren