Er bestaat niet zoiets als een eenvoudige operatie of een eenvoudig letsel. Ik heb vreselijke complicaties gezien bij routinematige operaties en “eenvoudige” enkelverstuikingen.
Elke verwonding van ons lichaam zal aanzienlijke fysieke en emotionele problemen veroorzaken die moeten worden aangepakt. Verschillende mensen reageren op verschillende manieren op variërende verwondingen.
Ik heb gezien dat sommigen van jullie heel snel herstellen van vreselijke verwondingen en ik heb gezien dat sommigen van jullie nog jaren later beduidend getroffen zijn.
De emotionele last van een blessure of herstel kan niet over het hoofd worden gezien. Voor velen zal dit het grote struikelblok zijn als het gaat om de draad weer op te nemen, te werken, te sporten of gewoon te leven.
Er zijn geen harde en snelle regels als het gaat om herstel na een blessure. Zeker niet na schouderchirurgie.

Ga gewoon mee met het proces. Benadruk het positieve. Herstel is vaak een langzaam, moeizaam proces. Laat je arts of fysiotherapeut je niet vertellen dat je achterloopt en harder moet pushen. Woorden doen pijn. Woorden kunnen meer schade berokkenen dan scalpels. Vooruitgang is vooruitgang, dit is geen race. Ga pas naar de volgende stap in het revalidatieproces als je er klaar voor bent. Zo niet, probeer het dan volgende week of de maand nadien. Vertrouw het wetenschappelijk onderbouwd revalidatie schema … en begrijp dat elke persoon op een andere manier herstelt en revalideert.

En onthoud: positief denken is het begin van uw genezing.

Maak een afspraak
Het is mogelijk om je afspraak online vast te leggen via onderstaande link.
Maak een online afspraak
Maak je je afspraak liever telefonisch? Dan kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren