Inleiding

Injecties in zachte weefsels en gewrichten kunnen zeer effectief zijn bij het verlichten van pijn wanneer de weefsels ontstoken zijn. De injectie die je hebt gehad, bevat een kleine hoeveelheid steroïden (Depo-Medrol) of Ostenil (hyaluronzuur) met een ontstekingsremmende werking en een plaatselijke verdoving.
De verlichting van de symptomen begint meestal binnen 72 uur en kan weken, maanden of langer duren. In sommige gevallen wordt geen verlichting verkregen. Soms ondervind je de eerste 2 dagen meer hinder, dit dooft vervolgens snel uit.

Verschillende schouder infiltratie regio’s

1: Glenohumeraal gewricht (voor artritis, bevroren schouder).
2: Subacromiale ruimte, slijmbeurs (voor impingement).
3: AC-gewricht (voor artritis)

Sommige patiënten kunnen het volgende ervaren:

1. Pijn kan na de injectie worden gevoeld zodra de lokale anesthesie verdwijnt. Dit is meestal ongeveer 4 uur na de injectie en verdwijnt binnen 2 tot 3 dagen. Neem pijnstillers om dit ongemak te verminderen.

2. Infectie kan zeer zelden voorkomen (bij ongeveer 1 op 15000 mensen). Als je koorts of verhoogde pijn, zwelling en roodheid op de plaats van de injectie ontwikkelt die langer dan 48 uur aanhoudt of zich na 48 uur ontwikkelt, meld dit dan onmiddellijk aan je huisarts of ziekenhuis.

Speciale gevallen:

– Atleten:
Cortisone (corticosteroïde) injecties bij professionele en Olympische sporters zijn verboden tenzij de sporter een bewijs voor therapeutisch gebruik kan voorleggen. Injecties met Ostenil Hyaluronan zijn niet verboden en vereisen geen TUE-formulier.

– Diabetici:
Als je diabetes hebt, moet je je bloedsuikers in de gaten houden, omdat deze na een injectie met steroïden iets kunnen stijgen.

Om het maximale effect van deze behandeling te krijgen is het volgende belangrijk:
1: Laat het geïnjecteerde gewricht de eerste 24 uur rusten, maar beweeg zachtjes om de verspreiding van de gebruikte medicijnen te bevorderen.
2: Vermijd repetitieve bewegingen.
3: Vermijd zware, bovenhoofdse activiteiten.
4: Het is belangrijk om een balans te vinden tussen rust en beweging. Je fysiotherapeut kan je hierbij helpen. Een goede spiertonus komt de genezing ten goede.

Maak een afspraak
Het is mogelijk om je afspraak online vast te leggen via onderstaande link.
Maak een online afspraak
Maak je je afspraak liever telefonisch? Dan kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren