Schouder & elleboog
Aandoeningen
Radiaal Tunnel Syndroom

Radiaal Tunnel Syndroom

Wanneer een zenuw (nervus radialis) geïrriteerd raakt ter hoogte van de elleboog, kan dit een pijn aan de buitenkan van de elleboog veroorzaken. Doordat deze klachten erg lijken op die van een tenniselleboog, wordt dit probleem vaak ten onrechte voor een tenniselleboog aanzien.

Wat?

Bij dit syndroom is er een irritatie of compressie van de Nervus Interosseus Posterior, meestal op de plaats waar de zenuw door de supinator spier in de voorarm passeert.

Wie?

Dit kan bij iedereen voorkomen, vaak als gevolg van repetitieve rotaties van de voorarm. 

Klachten?

De klachten lijken op een tenniselleboog: Pijn aan de buitenzijde van de elleboog, maar in tegenstelling tot de tenniselleboog, situeert de pijn zich meer over de spier. De pijn kan uitstralen richting de pols of hand. 

Onderzoeken?

De diagnose wordt op basis van het klinisch onderzoek gesteld. Er is geen beeldvorming die deze aandoening kan aantonen. Ook zenuwtesten (EMG) zijn meestal niet afwijkend. 

Welke behandeling?

Zowel om de klachten te verhelpen, als om de diagnose te ondersteunen, voeren we voor dit probleem een infiltratie uit in de tunnel waar de zenuw gekneld zit. Om deze infiltratie accuraat en veilig te kunnen uitvoeren, gebeurt deze onder echocontrole.

Indien het probleem hiermee niet voldoende is opgelost, kan via een operatie de zenuw vrijgemaakt worden. 

Maak een afspraak
Je kan je afspraak online vastleggen via onderstaande knop.
Maak een online afspraak
Als je de afspraak liever telefonisch maakt kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren