Wat?

De peritrochantere ruimte bevindt zich tussen de grote trochanter, het bovenste uiteinde van het dijbeen en iliotibiale band, een brede pees die van het bekken over de grote trochanter tot voorbij de knie loopt. Verschillende aandoeningen kunnen dit pijnsyndroom veroorzaken.

De klachten situeren zich rondom de grote trochanter en kunnen uitstralen tot voorbij de knie. De klachten treden op bij inspanning. Nachtelijke klachten zijn ook zeer frequent, vooral als men op de zieke zijde ligt.

Externe snapping hip

De iliotibiale band (een brede pees over de buitenzijde van de heup) kan verspringen over de buitenzijde van de heup. Deze patiënten hebben vaak de indruk dat de heup uit het gewricht springt. Het komt meestal voor bij jonge vrouwelijke patiënten die een veralgemeend hyperlaxiteit syndroom vertonen. Als hier geen verbetering optreedt met fysiotherapie kan ook hier via artroscopie een release gebeuren. 

Slijmbeursontsteking of trochanterbursitis

Ontsteking van de slijmbeurs tussen het heupbeen (trochanter maior) en de iliotibiale band. Indien geen verbetering optreedt met medicatie, injecties en fysiotherapie kan er een release gebeuren van de iliotibiale band gecombineerd met een resectie (wegnemen) van de ontstoken slijmbeurs.

Maak een afspraak
Je kan je afspraak online vastleggen via onderstaande knop.
Maak een online afspraak
Als je de afspraak liever telefonisch maakt kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren