Dit letsel treedt op door een val van een hoogte. Dit kan dus gepaard gaan met andere letsels zoals rugletsels en knieletsels. Niet zeldzaam komt deze fractuur ook aan beide zijden voor.

Er is een uitgesproken zwelling van de voet. De zwelling wordt best tegengegaan door te rusten met het been in hoogstand en door dikwijls ijs op de voet te leggen.

Om een zo goed mogelijk herstel van de gewrichtsoppervlakken te bekomen is dikwijls een operatie nodig. Bij de ingreep wordt kraakbeenoppervlak zo goed mogelijk hersteld en gefixeerd met een plaat en schroeven. 

Bij die operatie moet een snede gemaakt worden over de hiel en de genezing van de wonde kan moeilijk verlopen. Daarom moet voor de ingreep een balans opgemaakt worden van de toestand van de huid. De genezing van de wonde verloopt moeilijker bij mensen ouder dan 60 jaar, bij patiënten die cortisone dienen te gebruiken en bij rokers!

Na de operatie is er een steunverbod van een 6 weken en dan mag er geleidelijk gesteund worden over het verloop van de volgende 6 weken

Meestal blijft er toch wat last bestaan vooral bij het wandelen op een oneffen grond.

Maak een afspraak
Je kan je afspraak online vastleggen via onderstaande knop.
Maak een online afspraak
Als je de afspraak liever telefonisch maakt kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren