Wat?

Uw schouderpees (of pezen) zijn afgescheurd. Wij stellen een ingreep voor om deze te hechten. Dit geschiedt in de regel via een kijkoperatie (arthroscopie) maar wordt soms via een ‘open’ techniek uitgevoerd.

Wie?

Bij iedere patiënt waarbij wij denken een verbetering te bekomen in functie, slaapcomfort, kracht, ADL (dagdagelijkse activiteiten) en levenskwaliteit. Laagdrempelig om deze pathologie te opereren bij < 65 jaar, zeker na trauma.

Klachten?

Varieert van mobiliteitsverlies tot nachtelijke pijn en van krachtverlies tot chronisch zeurende last.

Onderzoeken?

Meestal volstaat een radiografie en echo. Soms vragen we een artro-mri of artro-ct om de omvang van de scheur en de peeskwaliteit te beoordelen.

Wanneer behandelen?

Als conservatieve chirurgie geen verbetering geeft en je last blijft behouden met weerslag op nachtrust en/of dagelijkse activiteiten. In de regel bij gezonde, actieve patiënten die medisch geen contra-indicatie hebben of waarbij de nadelen van de ingreep te verantwoorden valt. Leeftijd is relatief.

Welke behandeling?

Via botankers herfixeren we de afgescheurde pees. Na de ingreep wacht je doorgaans een revalidatie periode van 3-6 maanden afhankelijk van de grootte van de scheur en de peeskwaliteit. Je arm wordt ondersteund in een draagdoek gedurende de eerste 6 weken volgend op de ingreep.

Extra informatie

Zie info brochure Hechting van afgescheurde schouderpees

Maak een afspraak
Het is mogelijk om je afspraak online vast te leggen via onderstaande link.
Maak een online afspraak
Maak je je afspraak liever telefonisch? Dan kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren