Schouder & elleboog
Behandelingen
Biceps herstel

Biceps herstel

Wanneer de bicepspees ter hoogte van de elleboog is afgescheurd, zal deze niet uit zichzelf herstellen. Wanneer een blijvend functieverlies ongewenst is, wordt best een operatief herstel uitgevoerd.

Bij wie?

Bij fysiek actieve mensen die een scheur van hun biceps ter hoogte van de elleboog oplopen, is een operatieve ingreep aangewezen. 

Wat wordt er gedaan?

Je kan kiezen voor een algemene anesthesie of een locoregionale verdoving waarbij je wakker bent en enkel je arm verdoofd is. Via een incisie juist voorbij je elleboog wordt de afgescheurde pees opgezocht. Wanneer deze ver teruggetrokken is, kan het zijn dat een tweede kleine incisie in de bovenarm moet worden gemaakt. De peesstomp wordt stevig vastgehecht aan een klein metalen knoopje. Via een boorgat op de plaats waar de pees vast hoort te zitten, wordt de pees door middel van dit knoopje in het bot gefixeerd.

Het afgescheurde peesuiteinde
Hier is het metalen knoopje stevig aan de pees gefixeerd
Het knoopje wordt aan de achterkant van het spaakbeen gehaakt

Hoe verloopt het herstel achteraf?

Je krijgt een drukverband na de ingreep. De elleboog mag direct na de ingreep, zonder kracht te zetten, bewogen worden. Het duurt vaak enkele weken voor de elleboog volledig gestrekt kan worden. Langzaam mag de belasting opgedreven worden, maar onbeperkt belasten is pas na 3 maanden toegestaan.

Maak een afspraak
Het is mogelijk om je afspraak online vast te leggen via onderstaande link.
Maak een online afspraak
Maak je je afspraak liever telefonisch? Dan kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren