Bankart herstel

De Bankart-ingreep is een chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om schouderinstabiliteit te behandelen, met name in gevallen waarin er letsel is aan het labrum van de schouder. Deze procedure is genoemd naar de Britse orthopedisch chirurg Arthur Bankart, die het voor het eerst beschreef.

De ingreep begint met het onder algemene anesthesie brengen van de patiënt. Vervolgens maakt de chirurg via kleine incisies in de huid over het schoudergewricht om toegang te krijgen tot de anatomische structuren via een kijkoperatie. De focus van de Bankart-ingreep ligt op het labrum, dat het kraakbeenachtige randje van de schouderkom vormt.

De chirurg identificeert en inspecteert het beschadigde labrum, dat vaak is losgeraakt of gescheurd als gevolg van een eerdere schouderontwrichting. Na deze evaluatie herstelt de chirurg het labrum door het terug te hechten aan de schouderkom. Dit kan gedaan worden door middel van hechtingen of door het gebruik van ankers die in het bot worden geplaatst.

Het doel van de Bankart-ingreep is om de stabiliteit van de schouder te herstellen en herhaalde ontwrichtingen te voorkomen. Door het beschadigde labrum te repareren, wordt de normale anatomie van de schouder hersteld, wat de functie en stabiliteit van het gewricht verbetert. Na de ingreep wordt de incisie gesloten met hechtingen, en de patiënt wordt begeleid bij het herstelproces, inclusief fysiotherapie om de kracht en mobiliteit van de schouder te verbeteren.

Klik hier om de infobrochure rond revalidatie na Bankart herstel te downloaden.

Ziekenhuis St Jansdal

Maak een afspraak
Het is mogelijk om je afspraak online vast te leggen via onderstaande link.
Maak een online afspraak
Maak je je afspraak liever telefonisch? Dan kan je terecht bij ons secretariaat.
Bel campus Sint-Jozef
Bel campus Sint-Elisabeth
Terug naar specialisatie

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te garanderen. Voorkeuren